Actueel

Leerlingen acteurs bij voorlichtingsfilm

Vijf leerlingen van het Dr. Nassau College, afdeling Penta hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de voorlichtingsfilm Struikelstenen.
Voor de opnames, die op diverse locaties op school en in het centrum van Assen zijn gemaakt is een gedetailleerd script gebruikt.

Lees meer: Leerlingen acteurs bij voorlichtingsfilm

Kaddisj

Op de bijeenkomst en bij de steenlegging voor Joodse slachtoffers wordt Kaddisj gezegd. Hier vindt u een nadere toelichting op Kaddisj zowel in het Nederlands als in het Aramees.

Kaddisj            

Toelichting door Chaja Goldberg        

Het Kaddisjgebed  (Hebreeuws: קדיש) ofwel kaddisj (Nederlands-Jiddisch) is een van de oudste en belangrijkste gebeden in de joodse liturgie en het is in het Aramees geschreven, op dat moment de door de Babylonische Joden gesproken taal. Alleen de laatste zin is in het Hebreeuws.

Lees meer: Uitleg Kaddisj

De kunstveiling

De kunstveiling, georganiseerd door de Stichting Struikelstenen Assen, werd gehouden op zaterdag 17 mei in de Buningzaal van warenhuis Vanderveen. Het doel was geld op te halen voor de aanschaf van nieuwe struikelstenen. De kunstwerken werden hiervoor belangenloos beschikbaar gesteld door 46 kunstenaars, die een relatie met Assen hebben.

Lees meer: De veiling